Wat is homecinema?

Met een home cinema wordt de sfeer en ervaring van een bioscoopbezoek naar jouw thuis gehaald. Naar de leefruimte of een afzonderlijke ruimte. Een groot scherm en strategisch opgestelde luidsprekers doen jou in een mum van tijd vergeten waar je bent. Het wordt ook weleens home entertainment genoemd, en dat mag je best letterlijk nemen.
Een home cinema of thuisbioscoop draait rond een totaalbeleving. Een beamer met projectiescherm – of een grote flatscreen – garanderen beeldresolutie van een hoge kwaliteit in cinemascope formaat (21:9).

Dat wordt gecombineerd met een ingenieuze geluidservaring. Systemen die oorspronkelijk ontwikkeld werden voor bioscopen doen nu hun intrede in de huiskamer. Zo wordt het ondenkbare mogelijk. Een geluidssysteem dat de luidsprekers in de kamer localiseert, om dan het geluid driedimensionaal door de ruimte te sturen? Het is mogelijk. Meteen lijkt het dat wat zich afspeelt op het scherm werkelijk rondom jou gebeurt.

Dat klinkt als een ongelooflijke ervaring, toch? In onze demowoning kan je met eigen ogen – én oren – home cinema ontdekken. Je maakt kennis met een niet-gebruikte ruimte die tot cinema werd omgetoverd.

Aarzel niet om een afspraak te maken!

HomeCInema Thuisbioscoop Bowers Wilkins