Wat is camerabewaking?

Wie recent inbrekers op bezoek kreeg of een algemeen gevoel van onveiligheid ondervindt, heeft meerdere mogelijkheden om zijn woning of kantoorcomplex te beveiligen. Camerabewaking is er een van. Wat het inhoudt is vandaag voor niemand nog een geheim.

Camerabewaking betekent dat je meerdere camera’s installeert op en rond jouw domein. Het meest logisch is te kiezen voor plekken die aan het oog van passanten worden onttrokken. Wanneer zich vlak bij de achterzijde van je woning een paadje bevindt dat aantrekkelijk is voor indringers, is het interessant om op die plek een camera te installeren.

Ook kunnen camerabeelden gebruikt worden om inbrekers op te sporen of om hun daden te bewijzen. Preventief werken camera’s als afschrikmiddel. Een inbreker zal er door ontmoedigd worden om een inbraakpoging te ondernemen.

AV-Solutio staat in voor de installatie en configuratie van bewakingscamera’s. Ter plaatse worden steeds de nodige tests uitgevoerd, ook om degelijk nachtzicht te kunnen garanderen. Ons team zorgt voor een vlotte integratie van de camerabewaking in het domoticasysteem. Zo wordt het mogelijk om vanop afstand live beelden te bekijken of opnames af te spelen.